Farväl – Cinco

Den 13 oktober 2017 får Cinco somna in från sina kroniska besvär.

Cinco, KORAD Bol’s Bonnie Prince, var mattes första hund, och att säga farväl var det svåraste och sorgligaste jag någonsin gjort. Men att vara osjälvisk behövs när det gäller dem vi älskar. Att släppa taget om Cinco var att förlora halva mig själv, och det tog ett år innan jag ens ville ha en ny egen hund igen. Men man sörjer nog aldrig klart sin första hund…

Cinco blev resultatet av 2010 års fotbolls-VM, Nederländerna mot Spanien. Till det land som vann (som laget representerade), dit skulle vi åka på semester. Spanien vann, men resan byttes till en vild liten boxervalp som fick bära den spanska siffran som namn, då han var nummer fem i kullen. Närmare än så kom vi aldrig Spanien.

I besiktningsprotokollet från veterinären stod det: en lugn och fin liten kille. Tillåt mig skratta, en besvärligare första boxer hade vi inte kunnat få tag på! Han protesterade mot alla regler vi satte upp, det spelade ingen roll att vara konsekvent, han orkade protestera om, och om, igen. Cinco var alltså ingen lätt hund, han var envis och bångstyrig, gjorde alltid hyss och var faktiskt både elak och självisk. Men med min egen envishet och uthållighet lyckades jag tillslut få pli på pojken, till den grad att man trodde att han alltid hade varit snäll och medgörlig.

Med Cinco lärde jag mig allt från grunden med valpskola, uppfostra unghund, förstå och tolka hundspråk, utöva självkontroll och allt annat som hör till. Han och jag växte ihop och vi gjorde allt tillsammans, men någon tävling blev det aldrig för mig och Cinco, vi turades om att vara sjuka eller skadade. Men vi ställde ut, tränade brukslydnad, spår och sök och upplevde vardagliga äventyr och han var alltid vid min sida.

Vår Crazy Cinco Stinko Baloba, blev Baloba-Team, oss alla tillsammans, för visst har vi upplevt mycket med boxrarna! Fart, styrka, glädje, sorg, frustration, kaos, skratt, och allt mer därtill… Många fina minnen och en massa klavertramp.

Cinco, vår lilla söta valp som blev stor och vacker, tog livet med en klackspark men tog aldrig skit, som var klok och korkad på samma gång, som hade humor och en räv bakom varje öra, även när han sov. Cinco min lille spanjor.

Foton: Rebecka V Antonsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.