Valpplaner – Malinois 2021

Inga valpar denna gång.

male RLD N Blackneck’s B’Xanto (UHP), (SE25996/2014) ”Codac” efter: SE BCH Hillman Av Centaurus undan: IPO/BHPI, IPOI, IPOII, KORAD Blackneck’s B’Kiwi

Presentation av Codac: ”Codac är en mentalt stabil, intelligent och snäll hane på ca 32 kg. Han är socialt tillgänglig och glad med glimten i ögat! Han är gosig men har ändå en stark integritet och envishet. Han är snabb, lätt och atletisk med en stor och intensiv slagkraft i skyddsarbetet med ett fullt och fast bett! Kamp är hans favoritbelöning men näringsbelöning är också fullgod. Han har stort mod och tar sig an saker utan att tveka. Han är uppmärksam, lyhörd och förig men saknar inte förmågan att komma med egna ideér och initiativ. Han kan växla bra mellan aktivitet och passivitet, är hög- till mediumtempererad i sin karaktär. Codac är utställd med resultatet Good vilket motsvarar exteriör korning. Codac och hans kullsyskon har liknande egenskaper som social tillgänglighet, balanserat trevligt temperament, hög kamplust och god spårkänsla. Alla hanar i kullen har testiklar ua. Två av hans kullsystrar har tagits i avel (varav en av dem 2 ggr) och fått fina, arbetsamma avkommor, och tikägarna har även behållit en kullvalp vardera. Senaste kullen kom i september förra året. Codac är även far till vår kennels första kull sommaren 2020 och avkommorna har visat sig hittills mycket positiva i utvecklingen, än så länge med friröntgade resultat och nu annalkande MH:n i augusti.”

female Blackneck’s C’Milla (SE58381/2017) ”Cmílla” efter: ”Världsmästare MR 2” Mondioring 3 IPO 2, BH Magic van de Berlex-Hoeve undan: IPO 3, BSL 3, BH BLACKNECK’S B’GRIMMA (MT 447p).

Presentation av Cmílla: ”Cmílla är en högenergisk tik på nätta 25 kg ca. Hon är intensiv och hård i kombination med förarbundenhet och mjukhet. Cmílla är en tik med många urinstinkter, äter allt hon kommer över, rullar sig i div. ruttna dofter, har hög självbevarelsedrift, gott luktsinne, vaksam och alert och dessutom väldigt vacker. Hon är utställd på Stockholms Hundmässa i juniorklass med ett Good, (och skulle säker erhålla en än bättre beskrivning idag som färdigvuxen). Cmílla är för oss allt vad vi önskar oss av en malinois; hon är den hund som gör allt du ber om, hon är intelligent, lär sig fort och har en stark vilja att behaga. ‘Snabb, kvicktänkt och atletisk’ är grundorden för hennes uppenbarelse. Cmílla är från en kull på fyra individer varav alla levande har fritt röntgenresultat, känd mental status och är skottfasta. Syskonen tränas i Mondioring, spår och IGP och kullsystern deltar i Region Uppsalas projekt för att identifiera Covid-19 doft. Under corona-året debuterade Cmílla och husse i lydnadens startklass och klarade snabbt ett uppflyttningsresultat. Hon har skyddslicens och är introducerad i skydd och har funnit större och större glädje i det gång för gång. Hon tränas just nu i spår och lydnadens klass 1. Hennes absoluta belöning är godsaker, men att få vara i ett team med ”sin människa” väger över för henne, då det är höjdpunkten.”

Stamtavla för kommande valpar

Valpplaner 2021

Vi väntar valpar i september med leverans i november. Kombinationen riktar sig enbart till dig med erfarenhet av brukshundar. Vi tror på en balanserad kull med egenskaper som väger upp varandra från båda föräldrarna, med envishet, uthållighet och arbetslust. Inavelsgraden blir 4,7 %.

Intresseanmälan är välkommen till mail: tor.antonsson@outlook.com