År 2014

Boxrarna

På Svenska Boxerklubben Gävle-Dala´s årliga Boxerspecial i mars, åkte Matte och Cross, KORAD Dunderboxer´s Agaton, på en heldag till Smedjebacken. Fin kritik med ett VG i öppenklass blev det för Cross, som på grund av sin fantastiskt atletiska kropp och enorma charm, sitt alltför skeva underbett till trots, fick en sådan fin exteriörbedömning! Vi är mycket nöjda med den gossen, kanske för mycket underbett, men vilket grip sedan! Fantastiskt!

Cinco och Matte uträttar inte mycket. Cinco blir konvalecent och får inte gå ut på någon tävlingsplan, men Vi hänger med på lite aktiviteter och njuter vid sidan om. Dundreboxer’s har sin träningshelg och uppfödarträff i början av ett regnigt maj.

Kullsyskonen, Dunderboxer’s MH-resultat
Högst i topp hamnade Vår Cross med hela 486 poäng! Därefter tätt följd av Db´s Arnold med 477 poäng, Db´s Alfons: 471 poäng, Db´s Assar: 388 poäng, och Db´s Agda med 377 poäng.

Familjemedlemmar

Två av Våra hundars familjenamn i stamtavlorna stannar detta år, det är föräldrahundarna till Cinco och Cross som går bort: Ecco och Asta. Den 23 maj får KORAD LP I LP II SE UCH Enchanter’s Enyas Ecco somna in, efter en tids svår skada; kort därefter, den 7 juli går KORAD Gearbox Fancy hastigt bort i cancer.

Höjdpunkter!

Inte nog med att Svenska Kennelklubben blev hela 125 år, den 2 juni hämtade Vi dessutom hem en ny medlem till familjen, ett litet långnäst och hårigt knyte, Blackneck´s B´Xanto, en Belgisk vallhund, malinois, som fick heta Codac. Liten Codac

Lille Codac växer så det knakar, och den 15 november gör han sin utställningsdebut och blir Bästa hanvalp i sin klass!

Den 24 november blev både KORAD Dunderboxer’s Agaton och Blackneck’s B’Xanto godkända via ANSÖKAN om licens för tävlande [som] skyddshund! Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.